Muharjenje na Kamniški Bistrici – v pričakovanju sezone

Muharjenje na Kamniški Bistrici – v pričakovanju sezone

Najbolj pogost občutek, ki me spremlja te dni je neučakanost. S 1. Aprilom bo tega občutka konec. Do meseca oktobra, ko se po večini zaprejo skoraj vsi muharski ribolovni revirji,  bo čas le za čisti užitek – muharjenje na Kamniški Bistrici. Reko upravlja RD Bistrica Domžale, katere član sem tudi sam.  Čas, ki ga bom preživel za vodo bo tekel počasi, umirjeno. Užitek bo občutiti svobodo, biti povezan z naravo.

Marsikdo bi si mislil, da si muharji ob koncu sezone privoščimo zimsko spanje. Da utrujeni in naveličani postavimo svojo muharico v kot in pozabimo na njo do pričetka naslednje odisejade. Naj omenim, da se sezona nikoli ne konča.

Pozimi veliko svojega prostega časa namenim druženju s prijatelji. V kotičku možganov se mi že oblikujejo obrisi in novi načrti za marsikateri ribiški izlet. Muharski enodnevni izlet na katero izmed številnih zanimivih slovenskih rek. Veliko pozornosti namenim tudi svoji muharski opremi in priboru. Pregledam njeno stanje in opravim potrebne nakupe drobnega ribiškega materiala, kot je laks, kovinski obročki ali samo trnke za vezavo umetnih muh.

Dober prijem!

No comments yet

Post a comment