BRAZILIJA 2024

Spoštovani navdušenci nad ribolovom,

Z veseljem najavljamo posebno in Ekskluzivno partnerstvo med Flyfishingodec Slovenija in Agencijo Zyba iz Brazilije.

Skupaj smo za vas pripravili Program za nepozaben ribolov MUHARJENJE ali VIJAČENJE v brazilski skupnosti Mamirauá v osrčju AMAZONSKEGA DEŽEVNEGA GOZDA.

 

ZBIRAMO PRIJAVE – LE 6 PROSTIH MEST, zato vam priporočamo, da se čim prej Prijavite in Rezervirate svoje mesto. Za več informacij in prijave nas kontaktirajte na +38641720888 ali nam pišite na matej@flyfishingodec.com.

 

PROJEKT MAMIRAUÁ

Ribiška skupnost Mamirauá se je odprla v letu 2023 na pobudo nekaterih članov skupnosti Boca do Mamirauá in Agencije Zyba. Namen projekta je ustvariti vir dohodka za skupnosti preko rekreacijskega ribolova in ekoturizma, ki bi v regijo prinesla trajnosten vir dohodka skozi vse leto in nadomestila bolj običajne dejavnosti v regiji.

Razvijanje novih oblik preživetja z skupnostmi, skozi usposabljanje v več sektorjih v turizmu, izboljšanje kakovosti življenja lokalnih družin.

TRAJNOST

Projekt temelji na trajnosti in izboljšanem izkoriščanju naravnih virov v regiji. Tako od leta 2024 naprej v skupnostih ne bodo več uporabljali plastične embalaže in do leta 2026 bo 100 % naše energije prihajalo iz sončnih panelov.

Pri športnem in rekreacijskem ribolovu se 100 % rib ulovi in vrne v svoje naravno okolje.

KATERE RIBJE VRSTE ŽIVIJO V REZERVATU MAMIRAUÁ

ARAPAIMA

Arapaima »gigas«, znan tudi kot Pirarucu, je ena največjih sladkovodnih rib na svetu, saj je dolga več kot 2,4 metra in težka več kot 100 kilogramov. Obilno je prisotna v regiji in je zelo bojevita riba in zelo razširjena ribja vrsta, saj jo praktično ujamejo v vsakem jezeru znotraj projekta in v velikem številu v kanalih reke Japurá.

AROWANA

Je “strokovnjakinja” za lovljenje hrane na površini. Prav tako je odlična skakalka in bojevita, ko vzame vabo iz površine vode v imitaciji žuželke, kot so kobilice, cikade in kobilice. Znani tudi kot Sulamba ali Vodni opica med domačini regije, jih lahko najdemo v velikih količinah v nekaterih jezerih projekta; nekateri primerki so daljši od 80 cm.

PIRAPITINGA

Pirapitinga ali Caranha je vrsta ribe iz družine Characidae, domača v Amazonki. Močna riba, ki med bojem ponuja veliko akcije in odpora. Najdemo jih v velikih jatah v jezerih, lahko pa jih ujamemo z vabami na površini vode na imitacije raznih žuželk in sadja.

TAMBAQUI

Riba z visoko ekonomsko vrednostjo za regijo zaradi kakovosti njenega mesa. Izjemno močna riba, ki pretežno prehranjujejo z žuželkami, sadjem in majhnimi ribami, dosežejo pa lahko do 30 kilogramov.

PEACOCKBASS

Priljubljeno znana kot Popoca, in je prisotna in naseljena na več lokacijah v Braziliji. Čeprav v jezerih projekta lahko zraste več kot 50 cm in doseže 4 kilograme in je ena od najbolj športnih rib v Braziliji, ki jih je mogoče ujeti s pomočjo umetnih vab.

 

ZBIRAMO PRIJAVE – LE 6 PROSTIH MEST, zato vam priporočamo, da se čim prej Prijavite in Rezervirate svoje mesto. Za več informacij in prijave nas kontaktirajte na +38641720888 ali nam pišite na matej@flyfishingodec.com.

 

PROGRAM in POTEK POTI za 6 DNI RIBOLOVA

DAN 1 – 8.11.2024

Potovanje se prične s prihodom v brazilsko mesto Manaus-AM.

Na letališču nas bo pričakal organizirani prevoz do Quality hotela, kjer bomo prenočili.

DAN 2 – 9.11.2024

Po zajtrku imate prost dan in seveda čas za ogled in doživetje mesta Manaus-AM.

Nočitev v Quality hotelu.

DAN 3 – 10.11.2024

Po zajtrku se bomo z organiziranim prevozom odpravili na mednarodno letališče Manaus-AM, od koder nas čaka let proti mestu Tefé-AM, ki leži v samem osrčju amazonskega gozda.

Po prihodu v mesto Tefé-AM nas bo na letališču pričakal predstavnik agencije Zyba in se z organiziranim prevozom odpeljali do pristanišča, od koder se bomo s ladjo po reki skupnosti Boca do Mamirauá (približno 90 minut).

DAN 4 / 9 – 11., 12., 13., 14., 15., 16.11.2024

Po zajtrku se dvojice odpravijo na ribolov na jezera in kanale skupnosti.

Vse lokacije predhodno določi osebje skupnosti in ribiški vodiči agencije Zyba.

DAN 10 – 17.11.2024

Zajtrk, postrežen v loži Casa do Caboclo, ki mu sledi vožnja z ladjo do Teféja-AM.

Ob prihodu nas pričaka organizirani prevoz do letališča Tefé-AM in sledi let nazaj v mesto Manaus-AM.

Nočitev v Quality hotelu, Manaus-AM.

DAN 11 – 18.11.2024

Po zajtrku organizirani prevoz  na mednarodno letališče Manaus-AM in let proti domu.

UPORABNE ZUNANJE POVEZAVE

Agencia Zyba in Projekt Mamirauá 

Quality hotel Manaus-AM

Brazilski letalski prevoznik Voeazul

Mesto Manaus-AM

*Fotografije Ricardo Magnusson

ZBIRAMO PRIJAVE – LE 6 PROSTIH MEST, zato vam priporočamo, da se čim prej Prijavite in Rezervirate svoje mesto. Za več informacij in prijave nas kontaktirajte na +38641720888 ali nam pišite na matej@flyfishingodec.com.

Povpraševanje