Blog #14 I Skupni lov na Sulca

»Super ideja!« sem rekel tajniku Ribiške družine Bistrica-Domžale, ko mi je omenil, da bo družina ponovno organizirala skupni lov na kralja naših voda sulca, latinsko ime Hucho hucho, ki se najbolj pogosto omenja v ribiških krogih.

Moj zadnji ribolov na sulca je bil z druščino prijateljev na reki Kolpi, s katero upravlja Zavod za ribištvo Slovenije. Spomnim se, da je bilo zelo, zelo mraz (več o tej dogodivščini najdete v mojem zapisu Na Sulca, na Kolpo) in da sem imel priliko od blizu videti sulca, ki je samo zasledoval mojo vabo »cof« in prišel za njo do obrežja. Ampak prijema ni bilo.

Skupni ribolov Sulca izpod Kamniških planin

Moji kolegi ribiči vedno rečejo, da je ribolov na sulca »ribolov s 1000 meti« in še takrat ne moreš zagotovo vedeti, ali ga boš ujel ali ne.

Tokrat sem odločen, da dam vse od sebe in pripravim opremo in vabe, ki me bodo vodile do končnega uspeha. Resda je za uspešen ribolov tako kraljeve ribe vedno nepredvidljiv in odvisen od vremenskih pogojev, vodostaja Kamniške Bistrice in še od mnogih drugih dejavnikov, vendar sem odločen, da mi bo uspelo.

SKUPNI RIBOLOV SULCA IZPOD KAMNIŠKIH PLANIN se bo odvijal 28. januarja 2017 na reki Kamniška Bistrica, revir KB4 v upravljanju Ribiške družine Bistrica-Domžale.

Več o opremi in mojih pripravah pa boste zasledili v mojih zapisih.

Flyfishing with Flyfishingodec Slovenia

Matej Godec

www.flyfishingodec.com
matej@flyfishingodec.com
+386 41 720 888

Kategorije prispevkov

Zadnji prispevki