Blog #9 I Svetovni sejem muharske opreme

Pred dnevi se je v Orlandu v zvezni državi Florida v Ameriki končalo letošnje največje svetovno srečanje proizvajalcev muharske opreme in pribora,prodajalcev ribiške opreme, zastopnikov in ribiških organizacij.

Svetovni festival muharjenja, kakor ga poimenujejo Američani, ki so povzdignili muharjenje v sam vrh ponudbe aktivnega preživljanja prostega časa, je vsem obiskovalcem na velikem razstavnem prostoru ponudil praktično vse, kar v tem trenutku muharska industrija lahko ponudi. Poleg razstavnih prostorov so vzporedno potekala predavanja priznanih govorcev na področju delovanja, kot je oglaševanje in mediji, dobre in uspešne prakse, prodaja,.. .

Spisek razstavljavcev na uradni strani sejma je dolg in obširen in na njemu ne manjka blagovnih znamk, ki so znane tudi nam v Evropi. Tukaj imam predvsem v mislih proizvajalce, kot so SIIMS, ORVIS, SAGE   in še koga bi se našlo.

Je pa res, da sem bolj podrobno pregledal spletne strani, ponudbo in novosti razstavljavcev, ki mi do sedaj niso bili tako znani ali pa sem na njih naletel ob kakšnem od mojih mnogih brskanju po svetovnem spletu. In res je, niso na svetu le korporacije, kot sem jih omenil v prejšnjem odstavku, ki imajo za seboj celo vojsko uradnikov in ljudi, ki skrbijo, da so prisotni resnično povsod v svetu. Kapo dol, in resnica je, da tudi jaz ne vem kaj bi brez njih J.

Druga stran so podjetja, ki so mnogo manjša in si s svojimi idejami in znanjem upajo nastopiti na tako velikem trgu kot je trg muharske opreme in pribora. Podjetja, ki imajo v svoji ponudbi le en model muharske palice ali kolesca, ki pa sta plod ideje in tehnologije posameznika, ki si upa. Njim gre moj poklon J

Poleg proizvajalcev opreme in pribora se na festivalu predstavljajo tudi podjetja, ki nudijo vodene muharske izlete, (kot Flyfishingodec J), ribiške organizacije, okoljevarstvene organizacije in različna združenja.

Kot na vseh festivalih je pričakovano, da se podeli priznanja najboljšim. Tako je žirija Združenja Ameriških muharjev razglasila velika zmagovalca in sicer proizvajalca Sage Fly Fishing in Simms Fishing Products.

Simms je slavil v kategorijah:

– moški in ženski hlačni škornji

– moška in ženska oblačila

– ribiški čevlji

Sage pa je slavil v kategorijah:

– muharska palica za sladko vodo

– muharska palica za slano vodo – Salt 890-4

Listo razstavljavcev si lahko ogledate na http://www.theflyfishingexpo.com.

Tukaj pa še celoten seznam velikih zmagovalcev in prejemnikov priznanj po kategorijah http://www.theflyfishingexpo.com/latest-show-news/.

Na koncu bom le zaključil z mislijo, ki se mi je porajala takoj, ko sem začel pisati zgornji zapis in sicer: Upam, da se mi bo uspelo kdaj predstaviti na največjem festivalu in sejmu muharske opreme, pribora in predstaviti  Američanom ekipo Flyfishingodec in Slovenijo, prelepe reke, gozdove, gore, potoke, … .

Flyfishing with Flyfishingodec Slovenia

Matej Godec

www.flyfishingodec.com
matej@flyfishingodec.com
+386 41 720 888

Kategorije prispevkov

Zadnji prispevki