Blog #21 | Muharjenje v Sloveniji in alpska pravljica | Flyfishingodec Slovenija

Muharjenje je lahko tudi prava avantura!

Na začetku sezone muharjenja vedno z nestrpnostjo čakam, da se vodostaji rek spustijo na minimum. Takrat je čas, da na plano pride moj avanturistični duh in obisk »domače« alpske lepotice, Kamniške Bistrice.

Kot vodič in učitelj muharjenja https://www.flyfishingodec.com/tecaj-muharjenja-in-vodenja/ v šoli muharjenja Flyfishingodec Slovenija od svojih gostov pogosto slišim vprašanje, kakšen tip rek mi je ljubši, alpske brzice ali mirne kraške kaskade, ter na kateri reki najraje muharim. Po pravici povedano, ko sem začel muhariti, nikoli nisem razmišljal tako. Na začetku je bilo dovolj, da sem bil zunaj, ob reki in muharil. Danes opažam, da se večkrat ravnam po svojem notranjem občutku, kaj bi mi v danem trenutku pasalo. Alpske brzice, ko mi zadiši malo »akcije« in hrupa ali mirne kraške kaskade, ko mi paše umirjenost za razmislek.

Tokratna odločitev za muharjenje na Kamniški Bistrici je že sama po sebi klicala, da je po preklicu omejitve gibanja v času epidemije SARS-COVID19 potreben odklop v slogu »hitro in glasno«. Zato je bila odločitev za muharjenje v težko dostopnem gorskem rečnem kanjonu prava odločitev. Vedel sem, da me krajina in reka ne bosta razočarali. Sede na podrtem deblu sem užival v naelektrenem vzdušju, katerega je pričarala modro-zelena barva vode, in užival v občutku, da pripadam. Naravi!

V globokih in mrzlih bistrih tolmunih so me pričakale borbene potočne postrvi. Vse sem najlažje pretental in zvabil na trnek velikosti #14. Vse muhe, s katerimi sem lovil in so se izkazale v tem dnevu za zelo uspešne, so v naravnih odtenkih in so nepogrešljiv asortima v moji muharski škatli.

Muharjenje se je izkazalo za zelo naporno, saj je kanjon zelo težko prehoden zaradi podrtih dreves in ogromnih skal, zato obisk kanjona in meni ljube alpske lepotice zahteva od posameznika dobro kondicijsko pripravljenost.

Sezona je še dolga in verjamem, da se bom letos zagotovo spet užival v njegovim lepotam.

Matej Godec, Flyfishingodec Slovenija

FLYFISHINGODEC SLOVENIJA je turistična agencija specializirana za organizacijo Tečajev muharjenja in Vodenih muharskih potovanj in izletov.

Kamniška Bistrica »Alpska lepotica« je tudi del programa WILD & PURE 2020, katerega podroben opis najdete na povezavi https://www.flyfishingodec.com/en/wild-pure-fly-fishing-tour-itinerary/

Za vse informacije glede Tečajev muharjenja/Šole muharjenja, Dnevnih vodenih izletih dobite na matej@flyfishingodec.com ali na telefonski številki +38641720888 ali na spletni povezavi https://www.flyfishingodec.com/tecaj-muharjenja-in-vodenja/.

Flyfishing with Flyfishingodec Slovenia

Matej Godec

www.flyfishingodec.com
matej@flyfishingodec.com
+386 41 720 888

Kategorije prispevkov

Zadnji prispevki